The Stuart


Design it Bright & Light

The owner of this original 1940’s workers cottage wanted the extension and renovation to provide improved functionality and quality of living, whilst creating a free flowing connection to the outdoors.

By combining carefully placed additions with a clever re use of existing spaces, every square metre of this small footprint cottage has been utilised to transform the original two bedroom, one bathroom cramped home into a spacious three bedroom, two bathroom open plan living.

Through smart design, the once confusing layout with vast amounts of wasted space was re worked, transforming every room into a more functional, liveable space. Large expansive glazing to the north allows a large amount of natural light into the home, whilst providing a natural connection between the internal living space and the entertaining deck and sunken garden.

Materials and fixtures were carefully selected in order to complement the existing character features of the home. This has resulted in a beautiful, modern home that is still deeply respectful of the original build. 

 

WINNER 2016 Building Designers Association of Western Australia - Best Alteration and Addition up to $250K

 

WINNER 2016 National Association of Building Designers - Best Alteration and Addition up to $350K

BEFORE
 

 

Photos by Dion Photography